We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Faciliteiten

fac wasruimte1

Badkamers:

De camping beschikt in het hoofdgebouw over een dames- en herenbadkamer, elk voorzien van 2 douches, 2 wastafels en toiletten. Deze zijn voorzien van handzeep, toiletpapier en wc-spray, en worden prima schoongehouden. 

Het ruime, nieuwe badhuis (gebouwd in fases gedurende 3 seizoenen .. 1e keer feestelijk in gebruik genomen in juli 2014, zie onze blog) is voorzien van ruime toiletten/pissoirs, 4 zeer ruime douches, en 2x3 wasgelegenheid. Ook hier overal voorzien van handzeep en toiletpapier. De douches hebben vanaf seizoen 2016 afsluitbare deuren, en je kan er makkelijk samen met je kids gebruik van maken. In totaal dus meer dan voldoende faciliteiten op de camping om te zorgen voor een comfortabel verblijf voor iedereen. 

fac badhuis1fac badhuis2

fac afwasruimte1

Afwasruimte:

De kleine knusse afwasruimte in het hoofdgebouw is voorzien van 2 spoelbakken met warm en koud water, met een mooi uitzicht over de camping. Onder de overkapping van het badhuis is er een wasmachine en een dubbele afwasgelegenheid; deze is zo geplaatst dat je ook daar kan genieten van het uitzicht, én gezellig kan kletsen met de andere afwassers .... In noodgevallen kan je gebruik maken van onze eigen droger in huis.

Keuken:

De campingkeuken in het hoofdgebouw funcioneert als multifunktionele ruimte, er kan gekookt worden op 'n 4-pits gasfornuis en/of op het ouderwetse houtgestookte fornuis met (pizza?)oven. Dit kan tevens gestookt worden op kille avonden in voor- en najaar, en je kan er dan heerlijk warm zitten in de avonduren. fac kookgelegenheid1

fac keukenkast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is een tafel met stoelen, om aan te eten of een spelletje te doen tijdens koele avonden. Verder een koelkast en een boeren keukenkast, waarin zich "het winkeltje" bevindt; huisgemaakte boerderijproducten zoals jams, augurken, honing van de buurman, appelmoes, scharreleieren, diverse huisgemaakte heerlijke likeuren en wandelkaarten. In de keuken vind je verder de bekende blauwe informatieklappers boordevol met álle informatie over uitjes/bezienswaardigheden in de omgeving, en in de rest van Slowakije. Als speciale service bieden wij de speciale dagtrip-klapper aan. Hierin staan vele kant-en-klare dagtrips en mooie wandelingen. Klapper pakken, samen uitkiezen, blad uitnemen, en je dagje uit is geregeld!  

Een groot deel van het seizoen ( in elk geval van 1 juni tot 15 augustus) is er de verse broodjes-service, en kun je iedere dag verse broodjes of brood bestellen, die de bakker dan de volgende ochtend (om 6 uur!) komt brengen. Onder de overkapping van het badhuis kan er ook gekookt worden, tevens is daar ook zitgelegenheid, tafel en banken, een koelkast en een grote kast met leesboeken en gezelschapsspelletjes.

fac terras 2Terras/Veranda:

fac terras

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is bij het hoofdgebouw een overdekt terras/veranda, waar je de gezelligheid kunt opzoeken, en waar je enkele uurtjes kunt doorbrengen met de andere gasten. Hier is een zelfbedienings-minibar waar je zelf een koud Slowaaks biertje kunt nemen, een lekker Slowaaks wijntje of een huisgemaakte likeur. Ook zijn er ijsjes te krijgen, en kun je hier je koelelementen in het vriesgedeelte leggen. 

WI-FI/ wireless internet: 

Op de gehele camping, op het terras en in de vakantiewoning is er gratis WI-FI ter beschikking.

fac zwemvijver

Zwemvijver:

Voor de nodige verkoeling zorgt onze biologische zwemvijver gevuld met water uit eigen bron; deze wordt op natuurijke wijze schoongehouden, en heeft een zwemoppervlak van 5 x 11 meter. Diepte is 1,70 tot 1,90, en het gebruik is voor eigen risico. Voor gasten met kleinere kinderen is er een peuterbadje te leen, om bij de eigen tent of caravan te plaatsen.

Vuurplaats:

De vuurplaats is voor gezamenlijk gebruik, en voorzien van zitgelegenheid rondom. Op het terras hangen lekker zachte kussentjes die je kunt pakken om bij het vuur op te zitten.

fac kampvuurplaats

 

Het kampvuur blijkt 's avonds een ideale plek te zijn waar vele gasten ongedwongen samenkomen, als ze graag contact willen met de andere gasten, of sterke verhalen willen vertellen... of willen horen....! Ook worden hier vele tips uitgewisseld over de gemaakte uitjes van die dag. En natuurlijk kom je hier diverse nationaliteiten tegen, dus oefen je buitenlandse talen maar alvast! (Tevens te leen een gitaar voor bij het kampvuur.....) 

 

 

fac hangstoelen

 

Verder bevinden zich op de camping op diverse plaatsen zitgelegenheden in de vorm van relax-stoelen, hangstoelen, hangmatten, tafels en banken. Deze zijn voor ieders gebruik.

Tegen een kleine vergoeding is een grote platte braadpan of een kleine of grotere ketel met driepoot te leen om zelf vlees te braden, gulaš, pannekoeken of langoš op het kampvuur te maken. Ook zijn er metalen prikstokken om je worstjes op te braden bij ons te koop. 

Ook een BBQ staat ter beschikking.  

 

Informatiebord:

Er zijn op de camping 2 flinke infomatieborden, waar je alle algemene informatie wordt aangereikt. Bustijden, winkelopeningstijden van het winkeltje in het dorp, tips voor leuke uitjes, lekkere restaurantjes, handige pizza-delivery, een kaart van de omgeving, enkele handige adviezen en natúúrlijk .... HET WEER!  Dit wordt elke dag bijgewerkt en kijkt 2 dagen vooruit. Hiervoor gebruiken we de meest betrouwbare weersite specifiek voor dit gebied: www.shmu.sk

Op een van deze infoborden hangt ook een elektronische bel. Deze kun je tijdens de aangegeven tijden en ook in noodgevallen (ook  `s nachts!) gebruiken als je ons nodig hebt.


fac speeltoestel_2Speeltoestellen:

Voor de kinderen zijn er diverse schommeltoestellen en een trampoline. In 2016 is er een professionele kabelbaan bijgeplaatst, ter ere van het 10 jarig bestaan van de camping. Deze is geschikt voor kinderen én volwassenen :) Er is een volleybalveld, voetbalgoaltjes en een tafeltennistafel. En op het pleintje voor de camping kun je samen met de kinderen uit het dorp een potje voetvolley ofwel nohybal doen. Gebruik van de speeltoestellen is voor eigen risico.

fac dieren

Ook zijn er heel wat dieren op de camping. Schapen met lammetjes, jonge konijntjes (daar hebben wij een speciale knuffelbox voor gemaakt!), kippen, kuikentjes, katten en honden. (Onze honden en katten mogen niet gevoerd worden). De kinderen mogen ze aaien en meehelpen verzorgen. Dat kan iedere morgen om 8.30 uur.

fac dieren_1
fac dieren_2

 

 

 

 

 

 

 

Electriciteit:

Er zijn voldoende stroomaansluitingen van 10A.

Wasmachine/droger:

Aan de achterkant van het badhuis bevindt zich de wasmachine. En er is een nieuwe waslijn-voor-de-hele-familie gemaakt tussen de 2 terrassen. Bij slecht weer kun je de was ophangen aan de achterkant van het gebouw, ook daar hangen enkele waslijnen. Ook is het mogelijk om was te laten drogen in de droger. Gezien eenieder voor het douchen en afwassen graag warm water heeft, adviseren wij in het algemeen belang om kleding zo veel mogelijk te wassen in de wasmachine, en niet op de hand. Deze doet dit veel effectiever en met minder water dan een handwas. Ook beter voor het milieu dus! Om dit te steunen is de vergoeding voor een was zo laag mogelijk gezet. Voor de kleine handwasjes (2-4 stuks) staat er een centrifuge ter beschikking in het hoofdgebouw bij het afwasgedeelte.  

Vuilnis:

Gezien wij van de natuur houden, willen wij, en hopelijk ook onze gasten, graag zo veel mogelijk het afval scheiden. De mogelijkheden daarvoor zijn in Rohozná als volgt: het apart houden van alle glaswerk, blik, tetrapak en alle plastic flessen (ook shampo, afwasmiddel, alle harde plastic). Verder kan papier/karton apart, alle eetbare groen kan voor recycling, maar vooral voor genoegen naar onze dieren, en alle andere groenafval (= bijna niets meer!) kan op de composthoop achter de kruidentuin bij de parkeerplaats. Lege batterijen o.i.d. kunt u bij ons persoonlijk afgeven. Onder het afdak tussen de twee schuren staan de containers, met een duidelijke beschrijving voor het scheiden van het afval. Neem hier svp even de tijd voor, bedankt! Lege groentepotten en (jam)potjes kunt u mét deksel op de daarvoor aangegeven plekken in de afwasgelegenheid kwijt, deze worden hergebruikt.